MC De Wieke motorcross Event 2018/ geslaage 9e editie

De 9e editie is v/h MC de Wieke v/h Mc de Wieke cross is event is goed verlopen, met veel publieke belangstelling op deze unieke cross locatie.

Er waren in totaal zo’n 180 deelnemers aan de start, mede ook door de opzet v/d Nazonercup, de mini competitie met de regionale clubs van Hellendoorn, Dalfsen en Staphorst.

Er waren zeer spannende wedstrijden op de uitdagende baan die er in de loop v/d dag steeds technischer en zwaarder bij kwam te liggen. Door de grote droogte van afgelopen maanden was de grond erg droog, waardoor de organisatie ten behoeve v/d veiligheid v/d rijders 2  bulten heeft verwijderd. Met zeer veel dank aan de lokale ondernemers die hun Shovels aan ons beschikbaar stellen om dit mogelijk te maken.

Zoals altijd begonnen de wedstrijden met de bromfiets klasse. Dit jaar was er een goed gevuld startveld en in de eerste manche was het de locale debutant Bart Wiersma uit Westerhaar, die met ziijn cross scooter de 1e plaats wist te scoren bij de automaten en in de totaal uitslag over 2 manches de 3e plek wist te bemachtigen. 

Bij de allerjongste mannen met de 50cc mini’s was het jonge talent Kay Zijlstra uit Daarle die er met de winst vandoor. Tevens waren er in deze klasse ook al de nieuwe generatie crossers v/d Familie Klein Kromhof, Noud (6 jr.) en Swen (5yr) Klein Kromhof aan de Start. Onthoud deze namen voor de toekomst!

Bij de 65cc klasse waren het Kane Mulder en Finn Vos, beide uit Daarlerveen die de 2e en de 3e plak wisten te bemachtigen waarbij het Vince de Haas was die er met de overwinning vandoor ging.

Bij de 85cc Kleine wielen pakte Kyro Winkel uit Vriezenveen een verdienstelijke 3e plaatst en bij de 85 cc grote wielen was het Sem De Lange (1 v/d Nederlandse toppers) duidelijk te sterk was voor de rest.

Er waren zoals gebruikelijk ook veel regionale rijders aan de start bij de hobby klasse.
Het was Stefan Scheurs die een zeer verdienstelijke 2 plaats wist te pakken in de hobby klasse en bij de MX500B waren het Jordi Smit en Kevin Bakhuis, beiden uit Westerhaar die respectievelijk de 1e en de 2e plek wist te behalen in deze klasse.  Al met al dus veel regionale rijders op het podium.

Tenslotte In de Superklasse waren het Luca Nijenhuis en Joey Bak die duidelijk een maatje te groot waren voor de rest. Beiden rijden dan ook bij de nationale top in Nederland en dit verschil was zeer duidelijk zichtbaar.
Luca Nijenhuis ging er uiteindelijk met 2x een eerste plaatst vandoor met de 1e prijs in Westerhaar.

DE totale uitslagen kun je vinden op:
https://speedhive.mylaps.com/Events/1587484
Meer foto’s : 
fotos Henry Zweers

Al met al een geslaagde 9e editie v/h MC de Wieke Cross event/ op naar de 10e editie