Geslaagde 10e editie v/h MC DE WIEKE motorcross Event 2019 onder schitterende weersomstandigheden

De 10e editie is v/h MC de Wieke v/h cross is event is goed verlopen, met veel publieke belangstelling onder perfecte weersomstandigheden op deze unieke cross locatie.

Het aantal deelnemers was wat minder dan andere jaren, wat mede veroorzaakt werd door een aantal andere wedstrijden die in elders in de regio werden georganiseerd.  Echter door enkele klassen samen te voegen was er toch een mooi startveld in iedere wedstrijd aan de start.

Kosten nog moeite waren gespaard door de organisatie van MC de Wiek om er een perfecte baan neer te leggen voor dit jaarlijkse evenement. Er is zo’n 500 m3 grond aangevoerd voor de bulten en de baan is meerdere dagen beregend, waardoor er op de wedstrijddag een perfecte baan lag die uitdaging bood voor alle niveaus en alle leeftijden.

Net als afgelopen jaar telde de wedstrijden mee om de (www.nazomercup.nl) , de mini competitie met de regionale clubs van Hellendoorn, Dalfsen en Staphorst.

In de 50cc klasse was er mooi deelnemersveld van jongens en meisjes, vanaf 6 jaar, waarbij er een  mooie strijd was tussen Nelson Braakman, Stijn Kappert en Swen Klein Kromhof, waarbij Nelson Braakman duidelijke de snelste van de drie was. Swen Klein Kromhof wist zijn eerste podium plek te behalen in zijn nog jonge carrière en wellicht in de voetsporen kan treden van zijn oom Ceriel Klein Kromhof.

Bij de bromfiets klasse was het Harold Hoogeboom op zijn 50cc Derbi, die duidelijk te sterk was voor de rest v/d brommers. In de gecombineerde 65-85 cc klasse was het Kyro winkel (12 jaar) die er met de winst vandoor ging, met als verdienstelijke tweede  Coen Veerkamp (Nijverdal) en Sven Gerrits uit Vroomshoop. Hou deze namen in de gaten als de mogelijke toppers voor de toekomst.

Aan het eind v/d dag werd er een superfinale gereden, waarbij de beste 3 per klasse het tegen elkaar opnemen. De start vind plaats op verschillende plekken op het circuit, waarbij de kleinere 85 en 125 cc mannen met een voorsprong op de rest v/h veld mogen starten.

Het was Kyro Winkel (12 jr) uit Vriezenveen die een groot deel v/d finale de grote mannen achter zich wist te houden op zijn 85 cc maar werd uiteindelijk achterhaald door Joey Bak ( uit Rijssen). Na een spectaculaire finish wist Kyro uiteindelijk de 2e plek veilig te stellen, net voor Sven Drees uit Den Ham.

Er waren zoals gebruikelijk ook veel regionale rijders aan de start. In  de gecombineerde 250-500 klasse was er mooie strijd te zien, waar Joey Bak uit Rijssen uiteindelijk te sterk was voor de Rest. In de 500cc klasse was het Jeroen Klein Kromhof (Daarlerveen) die er met de 1e prijs vandoor ging na een spannende strijd met o.a. Jordy Smit uit Westerhaar die verdienstelijk 3e werd.

Alle rijders waren super enthousiast over de mooie baan die er gedurende de gehele dag perfect bij bleef liggen waardoor er motorcross op hoog niveau met veel spektakel was te zie in Westerhaar.

De dag werd afgesloten met een spetterend optreden van de band Band ‘Um (uit Bergentheim), waarbij de toeschouwers en de deelnemers onder het genot v/d biertje en live muziek konden nagenieten van wederom een super dagje motorcross in Westerhaar met dank aan alle vrijwilligers/ sponsoren en de ondernemers die hun materiaal beschikbaar stellen.

De volledige uitslagen en foto’s en video’s kun je vinden op de website van MC de Wieke
( www.mcdewieke.nl)
https://speedhive.mylaps.com/Events/1729721
Foto’s / Met Dank aan Susan Winkels / westerhaar digitaal

Al met al een zeer geslaagde 10e editie v/h MC de Wieke Cross event en wellicht op naar de 11e editie in 2020.